Aanbouw constructieve berekening

Als je van plan bent om een dakopbouw te bouwen, is een constructieberekening essentieel. Hiermee zorg je voor een veilig constructief ontwerp dat niet alleen voldoet aan de vereisten voor vergunningverlening maar ook bruikbaar is voor je aannemer.

Bovendien begrijpen we dat je aanzienlijke financiële inspanningen hebt gedaan om de dakopbouw mogelijk te maken. Het vermijden van onnodige kosten, bijvoorbeeld bij het plaatsen van de constructie, is dan van groot belang. Dankzij onze ervaring met meer dan 250 dakopbouwen in heel Nederland, hebben wij gedegen kennis van welke constructies het beste passen bij jouw specifieke woning. Op deze manier dragen wij bij aan kostenefficiëntie tijdens de bouw van jouw dakopbouw.

About us

Wat wordt er eigenlijk berekend?

Tijdens een constructieberekening voor een dakopbouw wordt bepaald welke constructie moet worden geplaatst. De berekening omvat onder andere:

  • Controle van de fundering: Verificatie of de bestaande fundering geschikt is om de extra belasting van de dakopbouw te dragen.
  • Dragende muren: Berekening van muren die het gewicht van de dakopbouw ondersteunen en verdelen.
  • Balklagen: Bepaling van de draagbalken die de vloerbelastingen ondersteunen en verdelen.
  • Balklagen: Bepaling van de draagbalken die vloerbelastingen ondersteunen en verdelen.
  • Vloerconstructie: Berekening van de structuur en ondersteunende elementen van de vloer in de dakopbouw.
  • Dakconstructie: Berekening van de dragende elementen en de algemene structuur van het dak van de opbouw.

Nadat de constructieberekening is voltooid, verwerkt de constructeur het ontwerp op de constructietekening van de dakopbouw. Deze tekening fungeert als een bouwhandleiding voor de aannemer, waarin gedetailleerd wordt aangegeven welke materialen nodig zijn en hoe de constructie moet worden geplaatst. Het biedt de aannemer een duidelijke en nauwkeurige leidraad voor de uitvoering van de bouwwerkzaamheden.